camera angst-vrees-kriebels

Ik vind het maar niets, op de foto gaan, toch wil ik het eigenlijk wel! Herken je dit? Maar eerst in het kort wat we gaan doen:

We kijken samen waar we beginnen want we doen het in een paar stappen en op een hele relaxte manier! We, ja we, gaan heel veel foto’s maken, want jij ga zelf ook aan de slag met behulp van een spiegel een afstandsbediening een spiegelreflexcamera en heel veel foto’s van (onbekende) andere mensen! Wil je weten hoe, maak een afspraak (vrijblijvend)bel me even of kom een keer langs dan leg ik het uit want eigenlijk is het heel simpel! Het enigste wat je nodig hebt is wat tijd, de rest heb ik:-)

Hier onder beschrijf ik hoe het bij mij (ons) is gegaan en waarom ik hier aan begonnen ben waarom ik een ander wil helpen om van die camera angst/kriebels af te komen of om het sterk te verminderen! Bel me op of kom even langs (vrijblijvend) de koffie staat klaar en ik leg je uit wat ik doe (of eigenlijk jij) dan kan jij er over nadenken of je er aan wil beginnen! Probeer het gewoon een keer!

Het heeft niet bij iedereen de zelfde rede dat hij/zij moeite heeft met de camera, de 1 is beledigd of gekwetst door een fotograaf de ander heeft op school vervelende ervaringen door bv een leerkracht maar nog vaker door kinderen die enorm bot kunnen zijn onderling de ander kampt er al een heel leven mee maar ook op latere leeftijd kunnen er nare dingen gebeurd zijn door volwassenen maar er hoeft ook helemaal niets gebeurd te zijn en verkramp je zodra je een camera ziet! Een kleine troost, je bent echt niet de enigste wat niet weg neemt dat je er maar mooi mee zit!!! Wat de rede ook is, het kan je leven enorm beïnvloeden! Tot voor kort waren er geen foto’s van mij te vinden op het internet maar ook niet in het album of in de oude schoenendoos (net 60 jaar)! Vreeslijk om op de foto te MOETEN want zo voelde het voor mij! Als ik een camera zag tijdens het familie kerst diner op een verjaardag ja zelfs op vakantie probeerde ik me om te draaien zodat ik er niet op stond of ik boog voorover (met een rood hoofd) Als we een familie foto moesten laten maken door een fotograaf had ik heel de dag (zelfs de hele week) klamme handen en zag er vreeslijk tegen op! Ik dacht altijd stel je niet aan doe niet zo moeilijk maar helaas het verliep weer zoals het mijn hele leven al ging waardoor de ik JUIST niet leuk op de foto stond, mijn blik sprak boekdelen! Ook kwam mijn (geen) zelfvertrouwen om de hoek kijken die niet bepaald oke was en mijn eigen beeld hielp ook niet erg mee! (ook de spiegel wist ik goed te ontwijken) Zodra ik een camera zag brak het zweet me uit (ik overdrijf niet) wat niet bevorderlijk is voor een leuke foto want de paniek staat op mijn gezicht te lezen en dus ook zichtbaar op de foto, leuk voor eventuele andere op een groepsfoto of de foto’s van een gezellig tafelen oid, ja toch!

Maar, er kwam spijt om de hoek kijken, al jaren, maar ik kon er niets mee. De kinderen gingen de deur uit, ja nog maar 4 jaar geleden, met al hun spulletjes oa fotoalbums met daarin GEEN foto’s van mij want ik maakte meestal de foto’s en zo niet, wel dat vertelde ik je net hoe dat verliep! Nu denk ik, was ook niet leuk voor de gene die de moeite nam om al die herinneringen vast te leggen 🙁  maar ja, als het ZO makkelijk was had ik het echt niet gedaan! De spijt ging echt aan mij knagen maar toch ging ik er mee door niet wetende wat ik er mee aan moest. Tot ruim 2 jaar geleden, de studio was net klaar en ik wilde er van alles uit proberen, zo veel dat ik geen familie leden meer wilde vragen want die hadden ook wel wat anders te doen en tante Truus, de geduldige zwangere paspop was ook niet alles! Dus moest ik zelf maar model zijn, wat maakte het uit niemand kreeg immers de foto’s te zien en als ik zelf gezien had of de belichting goed was gooide ik de foto weg, dus ook de paniek bleef achterwegen En toen vond ik de oplossing voor mijn “op de foto MOETEN” probleem😃!Een heel ontspannen manier!

Inmiddels staan er een paar foto’s van mij zelf op het internet waarop mensen reageerde, gho jij op de foto of ben je ziek ha ha, en jee wat een leuke foto’s, hoe heb je dat voor elkaar gekregen! (Kennelijk wisten de mensen om mij heen meer als ik vermoedde!) Ik schaamde me dood! 😒

Tot voor kort was mijn man ook geen fan van het op de foto gaan! Maar nadat ik hem gevraagd had een weekje iedere dag eventjes model te zijn (in onze vakantie en op verzoek met stoppeltjes baard) zodat ik het één en ander uit kon proberen! Ik beloofde hem iedere foto weg te gooien waar hij niet blij mee was ook al dacht ik daar anders over! Hij moest er even over nadenken maar ging er met knikkende knieën voor. ♥ Ik heb het bij hem uitgeprobeerd, zonder dat hij het wist en was verbaasd hoe snel het eigenlijk werkte! Ik zag hem meer en meer ontspannen en kon hem na een paar dagen vragen, kijk eens zus of kijk eens zo! Hij gaat nu ook ontspannen op de foto en daar ben ik reuze blij mee en hij ook en dat is wat ik hoop te bereiken als ik foto’s maak van wie dan ook die het zelfde probleem ervaren! Zie hier onder enkele foto’s van mijn man die week en daar onder staan wat foto’s van mij! Ik hoop zo nog meer mensen te kunnen helpen want het is echt niet leuk geen aanstelleritis oid en het kan steeds groter en erger gaan worden!

Als ik nu een camera zie verschijnen verstijf ik niet meer! De ”op de foto MOETEN nachtmerrie” is voor mij de deur uit en ik loop er niet meer voor weg en dat is een hele opluchting, had ik dit maar jaren eerder gedaan! Ik heb met mij zelf afgesproken dat ik hier regelmatig een nieuwe foto plaats en had je me dat een half jaar geleden gezegd dat ik dat zou gaan doen, nauw ja, vraag het maar aan mijn familie en vrienden, echt niet!

Probeer het ook!!

Zit jij er ook zo mee? Niets erg want je moest eens weten hoeveel mensen er last ja LAST van hebben! Er zijn zoveel redenen waardoor mensen en last van hebben, geloof me! Kijk eens om je heen en ik weet zeker dat er mensen lopen die precies het zelfde ervaren om dezelfde of misschien om een hele andere reden!

Neem eens contact op (uiteraard geheel vrij blijvend) dan vertel ik je hoe het werkt, je zult zien het kost niet meer als wat tijd en als je wil kan je er thuis ook nog mee aan de slag gaan! Ik wil je heel graag helpen om te ontspannen als je een camera zie want laat geen mooie herinnering meer voorbij gaan zonder jou (leuk) op de foto’s!!! Ervaar jij het toch anders dan krijg je uiteraard je geld terug!

Heb je vragen, neem dan contact met me op of vul onderstaande gegevens in en stuur me een mailtje ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op! Bellen of whatsappen  kan natuurlijk ook!   

  © Copyright fotoarthoornaar.nl Fotografie

   

                                                                                                                                                                                  

   

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *